Succesvolle SKC Zomerschool: een zomer vol leren en plezier 

“De Zomerschool was dit jaar heel erg leuk!  Ik heb verhalen geschreven, gedanst en gekookt en heel veel geleerd. Volgend jaar doe ik weer mee!” 

Gené, Amsterdam-Noord 10 jaar

Deze zomer was het weer een feestje bij de SKC Zomerschool, die in samenwerking met Noordje plaatsvond in zowel Stadsdeel Amsterdam-Noord als voor de tweede keer in de Gemeente Utrecht. Onze enthousiaste leerlingen en begeleiders hebben een onvergetelijke en leerzame tijd gehad tijdens de vakantie.

Het doel van de SKC Zomerschool is om taalachterstanden tegen te gaan, die vaak ontstaan tijdens de vakanties. Daarnaast stimuleren we de culturele en sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. De leerlingen, uit groep 3 t/m 7, hebben rondom het thema “van rommel naar rijkdom” volop gelezen, geknutseld en oude spullen omgetoverd tot nieuwe bruikbare creaties. Ze zijn op excursie geweest, hebben schrijfworkshops gevolgd als echte schrijvers, en nog veel meer.

De feestelijke afsluiting was de kers op de taart. De stralende gezichten van de kinderen toen ze hun diploma in ontvangst namen, de trotse ouders en de waardering van onze begeleiders maakten het tot een geslaagde zomer. Presentaties, muziek, heerlijk eten en een geweldige sfeer zorgden voor een fantastische afsluiting van de SKC Zomerschool 2024.

Wij kijken nu al uit naar volgend jaar en kunnen niet wachten om de voorbereidingen te starten voor een nieuwe editie. Een grote dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze zomer.

Op naar een volgende, succesvolle Zomerschool!